Ni na zalogi

DRUGA STRAN RESNICE


Naidoo Beverley

0,00

0,00

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Dvanajstletna Sade in njen desetletni bratec Femi morata na vrat na nos zapustiti svoj nigerijski dom, svoje prijatelje in sorodnike, ko pod streli plačanih morilcev umre njuna mama….

Avtorica je s to zgodbo zajela temeljna človeška etična vprašanja, na katera si mora v življenju prej ali kasneje vsakdo odgovoriti. Obstaja kakšna druga stran resnice? Ne, odgovarja avtorica, druga stran resnice je samo laž. Lažejo tisti, ki delajo krivice, nato pa krivdo zvrnejo na druge, največkrat prav na tiste, ki krivice javno razkrivajo in s tem ogrožajo zločince. Tako v Nigeriji ni dvoma, kdo tepta človekove pravice. KLjub temu, da se to splošno ve, je življensko nevarno o tem po resnici govoriti in še huj, pisati. Če se pokončni in pogumni ljudje vendarle najdejo, pa običajno plačajo zelo visoko ceno. To je usoda tudi Sadejinega očeta, ki mu režim uniči družino, umor žene pa celo naprti njemu.

Južnoafriška pisateljica Beverley Naidoo, ki piše predvsem o apartheidu in so bila zato njene knjige celo prepovedane, je za to delo prejela dve knjižni nagradi: CARNEGIE MEDAL IN NESTLE SMARTIES SILVER AWARD.

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Naidoo Beverley

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

242 strani

Prevajalec

Urška Strnad

Starost

14+

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Zvezde