Ni na zalogi

IZGUBLJENA LETA


Barron T.A.

0,00

0,00

— Razprodano —

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

T.A. Barron je nagrajeni avtor fantazijske literature. Napisal je serijo o Merlinovem zgodnjem življenju, kajti že od 15. stoletja pisatelji pišejo o Merlinu kot mogočnem čarovniku in starcu, T.A. Barron pa se je odločil, da razišče, kako je Merlin postal starec. Avtor pravi, da ga je bilo neznansko strah zaradi tega, ker je vedel, da bodo bralci njegovo zgodbo primerjali z vsemi prejšnjimi. A več ko očitno je opravil vrhunsko delo, saj je napisal svetovno uspešnico. Zgodba je čudovito napisana in čeprav je knjiga za otroke in mladostnike, bodo nad njo navdušeni tudi odrasli bralci fantazijske literature, saj si je avtor vzel čas in zelo razvil glavne osebe in čarobni svet, kajti avtor je prepričan, da najboljše zgodbe nastajajo na več nivojih:
– Najprej s čuti, kar pomeni, da moramo zares verjeti, da smo tam, zraven glavnega junaka. Zato je treba narediti prostor takšen, da se zdi resničen – z živimi in podrobnimi opisi.
– Naslednji nivo je čustveni: počutiti se moramo dobro; to pomeni, da morajo biti osebe in prizori živi, da bralec začuti vse, kar bi začutil v resničnem življenju. Motivacija, sanje in strahovi ter pričakovanja junakov so zelo pomembni.
– Duhovni nivo: najboljše leposlovje nam omogoča, da se počutimo povezani s človeštvom ne glede na kulturo iz katere prihajamo.

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Barron T.A.

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

316 strani

Prevajalec

Ana Ambrož Strle

Starost

14+

Vezava

Trda vezava, Žepna

Založba

Založba Grlica

Žanr

Magično

Zbirka

Merlinova mlada leta