Ni na zalogi

LA CUCINA


Prior Lily

0,00

0,00

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

La Cucina – roman o kuhinji kot središču vsega dogajanja v življenju Rose Fiore je duhovita in občutljiva knjiga, ki te zapelje v objem italijanske, točneje sicilijanske kuhinje, njenih vonjev in sokov, družin in družinskih vezi, pomembnih in manj pomembnih dogodkov, narahlo se dotakne tudi italijanske mafije. Hm, kako se ob branju spomin preseli k mami ali babici – odvisno od tega, pri kateri ste ali še vedno doživljate svoje najlepše trenutke sprostitve ob dobri hrani in med svojimi najdražjimi. Pomemben del zgodbe so tudi Rosine sanjarije, tako polne in žive, da so že skoraj resnične.

Sredi vseh dogodkov, ljudi, dobrih jedi in dišav kraljuje glavna junakinja – pripovedovalka zgodbe. Svojo zgodbo začne v času, ko je še kot majhna deklica pomagala mami pri kuhanju in se naučila pripraviti najslastnejše jedi iz testenin, mesa in zelenjave, vkuhavati sadje in zelenjavo ter peči kruh za svojo veliko družino. Ko jo je življenje na različne načine preizkušalo, se je vedno zatekla v kuhinjo. Ob gnetenju, mesenju, sekljanju, rezanju, kuhanju in okušanju je laže premišljevala, se umirila in našla prave odgovore zase. Svoje želje in skrite sanje je najvarneje in najbolj smelo razpredala v kuhinji, medtem, ko so iz lonca ali ponve prihajali čudovite vonjave, da so se celo mimoidoči ustavljali in si cedili sline.

Tudi svojo zrelo ljubezen je Rosa doživela v kuhinji, med lonci, priborom, testeninami, omakami in dišavnicami, ko je že mislila, da je prestara za karkoli podobnega in da jo v življenju čaka samo še eno. Vroča, ognjevita, z domiselnostjo nenasitna slast dveh, ki se ne moreta nasititi drug drugega in dobrot, ki sta jih skuhala drug za drugega ali skupaj, je opisana zapeljivo, sveže, in je, podobno kot vsa zgodba, začinjena z merico humorja.

Nasploh vso zgodbo povezujejo in ji dajejo poseben pečat svojevrstni in humorni, na prvi pogled včasih celo robavsasti, opisi ljudi in dogodkov. In vendar je La Cucina subtilna zg

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Prior Lily

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

222 strani

Prevajalec

Olivera Baumgartner-Jackson

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Meander

Žanr

Romantika, Ženski roman