MAŠČEVANJE


Orczy Emma

26,00

26,00
Počisti

Maščevanje je delo angleške baronice madžarskega rodu Emme Orczy (Emma Magdolna Rozália Mária Jozefa Borbála “Emmuska” Orczy de Orci). Prvič je bilo objavljeno leta 1906. Orczyjeva je napisala več kot ducat romanov o Škrlatnem Pimpernelu, Maščevanje pa velja za prvo in najbolj priljubljeno nadaljevanje o skrivnem junaku, Škrlatnem Pimpernelu, o čemer pričajo mnoge uspešne gledališke in tudi filmska uprizoritev.

V času francoske revolucije, ko se boj za svobodo, bratstvo in enakost izjalovi v rivalsko desetkanje sovražnikov republiko, zjutraj nihče ne ve, ali se ga bo zvečer še držala glava ali pa bo končal pod giljotino. Ne glede na to, kako modra je kri, usodo lahko zapečati že en sam napačen pogled.

Toda ljubezen si zna utreti pot tudi med vladavino terorja. Paula Dérouledeja in Juliette Marny veže težko breme tragičnega dvoboja izpred desetih let, ko je morala kot deklica slovesno priseči svojemu očetu, da se bo maščevala za bratovo smrt. Po spletu nesrečnih okoliščin dobrosrčni Paul postane osovraženi krvnik, mlada Juliette pa še ne ve, da maščevanje ne more in ne sme biti delo človeških rok.

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Orczy Emma

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Jezikovni pregled

Andreja Blažič Klemenc

Obseg

240 strani

Prevajalec

Mateja Malnar Štembal

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Meander

Žanr

Klasika, Romantika, Zgodovinska romantika

Zbirka

Podobe ljubezni