POZDRAVLJENO, VESOLJE


Erin Entrada Kelly

29,95

29,95

Sal je živahna, igriva trinajstletnica, edinka, ki je z ljubečima staršema še do pred letom dni preživljala čudovito otroštvo na stari kmetiji sredi idilične narave. Nekega aprilskega dne pa je mama nepričakovano zapustila družino, obupani oče se je s hčerko odselil iz Kentuckyja v Ohio, v pusto mesto brez naravnih danosti. Sal sicer družbe ne manjka, spoprijatelji se z Phoebe, deklico iz soseščine, vendar v duši hudo trpi. Malce ekscentrična stara starša deklico povabita na potovanje z avtomobilom, med potjo se ustavljajo v krajih, iz katerih je ubežna mamica pošiljala razglednice. Med vožnjo Sal radovedni babici pripoveduje zanimivosti o prijateljici Phoebe ter njeni družini, vendar se vedrine in dogodivščin poln izlet tragično zaplete. Roman, poln presenetljivih preobratov, je nevsakdanja zgodba o iskanju smisla in identitete odraslih ter posledično njihovih otrok, o življenjskih udarcih, ki spreminjajo nravi pa tudi o sprijaznjenju, odpuščanju in novih začetkih.

Počisti

Presenetljiv roman, ki slavi pogum, drugačnost in iskanje notranjega junaka. V enem samem dnevu se nepričakovano povežejo življenja štirih zelo različnih otrok iz soseščine. Poznajo drug drugega, a niso prijatelji. Virgil je sramežljiv in dobrosrčen, a se ne znajde v svoji izrazito športni družini. Valencia je gluha, pametna, precej osamljena in ljubi naravo. Kaori je samooklicana jasnovidka, vedno v družbi male sestrice Gen. Tu je še Chet, ki si želi uspeha v košarki, a je znan predvsem po ustrahovanju sovrstnikov. In prav on je odgovoren, da sta Virgil in njegov morski prašiček Gulliver pristala na dnu vodnjaka sredi gozda, kjer se resnično življenje nepričakovano preplete s filipinsko folkloro.
Strah pred najhujšim vodi Kaori, Gen in Valencijo na epsko iskanje pogrešanega Virgila. Za to potrebujejo nekaj sreče, nekaj pameti, veliko poguma, a tudi malo pomoči vesolja.

Erin Entrada Kelly je za roman prejela prestižno zlato Newberyjevo medaljo (2018).

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Erin Entrada Kelly

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Jezikovni pregled

Majda Šulc

Obseg

356 strani

Prevajalec

Ana Ambrož Strle

Starost

14+

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Romani Grlica