Ni na zalogi

SKRIVNOSTNA REKA


Gifford Griselda

0,00

0,00

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Franino babico je pogoltnila reka. Krivda: nedoločljiva. V babičinem skednju kraljuje magija Zelene Ženske; Jez je kot uročen ves čas pri zdravniku, saj ga smola zasleduje na vsakem koraku; deklica Denny pa izgine tako hitro, kot pride. Tukaj ni vse v redu, pomisli Fran in se odloči raziskati morebitni umor.

Kdo ji bo pomagal? Mama, ki je neokusno zaljubljena v očima? Jez, ki še vedno nemo preboleva izgubo svoje mame? Morebiti njegov tata, ki se prav patetično trudi ugoditi svoji pastorki? Ne. Nihče ne bi tako zavzeto in ljubeče razjasnil babičino smrt in oplemenitil spomin nanjo kot Fran. To ji dolguje.

Sosedovi se nenavadna družina. Oče je le redko kdaj doma – da lahko dodobra pretepe ženo. Fey je kot voščena lutka, vsa v naborkih, zapeta do vratu. Škoda, da ima v sobi toliko grotesknih punčk, sicer bi lahko bili s Fran prijateljici. In ta malček: neprestano hoče nekakšno "luknjasto flaško" in ves je poln modric.

Jez se utaplja, Fey rešuje mačko iz ognja, samo Robin se veselo smehlja, ker je našel svojo "luknjasto flaško". Kdo bi rekel, da je bila v babičinem čolnu, najdenem sredi reke …

Dimenzije 14 × 21.5 cm
Avtor

Gifford Griselda

Izšlo

Jezik originala

Angleščina

Obseg

138 strani

Prevajalec

Vojko Šinigoj

Starost

14+

Vezava

Trda vezava

Založba

Založba Grlica

Zbirka

Romani Grlica